BANJA LUKA, 06. februara – Zbog sve češćih gužvi koje nastaju prilikom komercijalnog testiranja na virus korona u Institutu za javno zdravstvo RS, određeni broj građana nije bio u mogućnosti da zakaže termin za testiranje na vrijeme.

Iz IJS RS još jednom apeluju da se za uslugu komercijalnog testiranja građani moraju naručiti najmanje pet do šest dana ranije.

U IJZ RS podsjećaju da se naručivanje se može obaviti pozivom na brojeve telefona 051 491 643 i 491 638 ili putem imejla info@phi.rs.ba, svaki radni rad od osam do 15 časova, kao i u regionalnim centrima Instituta u Doboju, Zvorniku, Foči Istočnom Sarajevu i Trebinju. Svi podaci su dostupni na veb stranici Instituta phi.rs.ba – navodi se u saopštenju.

Iz IJZ RS još jednom mole građane za strpljenje i razumijevanje, te da planiraju svoje putovanje ukoliko im je za njegovu realizaciju potreban PCR test.

– Kapaciteti laboratorija Instituta su ograničeni i ne smijemo doći u situaciju da narušimo mogućnost testiranja osoba sa epidemiološkom indikacijama u korist komercijalnog testiranja. Prilikom čekanja u redu za uzimanje uzoraka, kao i prilikom samog testiranja, moraju se poštovati sve epidemiološke mjere kako bi se zaštitilo zdravlje građana koji su došli na testiranje, ali i zdravlje radnika Instituta – poručuju iz ovog instituta.

(Srpskainfo)