video igre

BANJA LUKA, 02. novembra – Banja Luka u subotu, 2. novembra, od 14 časova postaje centar balkanske e-sport scene. Baš tada će u Domu omladine početi završnica Red Bull Player One, globalnog turnira u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) koji se prvi put realizuje u Bosni i Hercegovini.

Mjesec dana su trajali okršaji na online LoL mapama, gdje je svoje vještine odmjerilo više od 150 gejmera. Na kraju, osam najboljih amaterskih igrača stiže na veliko finale. Po tri takmičara iz Banje Luke i Sarajeva, te dvojica iz Tuzle, ukrstiće miševe i tastature u borbi za titulu šampiona i jedinstvenu nagradu – put u brazilsku metoropolu Sao Paolo na svjetsko finale, sa svim pokrivenim troškovima.

Najveće esport dešavanje ove godine u BiH neće, međutim, ponuditi samo vrhunske LoL partije i atmosferu najvećih turnira u video-igrama. Posjetioci će moći da posjete i Kooking zonu, kutak Doma omladine koji će ponuditi zabavu gejmerima svih uzrasta, ali i priliku da i sami pokažu svoje umijeće na različitim gejming mašinama i sa sobom odnesu poklone.

Ulaz na sve pomenute sadržaje biće potpuno besplatan.

Red Bull Player One je globalno LoL takmičenje u kojem ove godine učestvuje čak 28 država. Među njima se, uz podršku Kuvo TV tima i zvaničnog monitor partnera AOC, prvi put našla i BiH. Ovaj događaj će tako biti veoma značajan iskorak za razvoj domaće gejming i esport scene, koja je na svjetskom nivou već uveliko dostigla vrijednost i popularnost filmske, muzičke, ali i sportske industrije.

Sve informacije o Red Bull Player One BiH dostupne su putem e-mail adrese rbpobih@gmail.com, te zvaničnog turnirskog Discord kanala i Facebook event-a.

video igre 1

(Banjaluka.net)