BANJA LUKA, 18. decembra – Magična „Banjalučka zima“ i narednih dana donosi za svakoga ponešto, poručili su iz Gradske uprave.

Naveli su da su u parku „Petar Kočić“ za vikend najavljeni razni sadržaji: za večeras od 19 časova je planiran nastup Andreja Pucarevića, u subotu od 19.00 časova nastupa “Akustik bend” a u nedjelju od 11.00 časova je planirana predstava za djecu „Put po svijetu na trotinetu“ Gradskog pozorišta „Jazavac“, a od 19.00 časova nastup grupa „Eho“.

Naveli su da će u slučaju kiše, sadržaji će biti odgođeni.

https://www.facebook.com/gubanjaluka/posts/2164818943657439

– Mnoštvo lampica, novogodišnje jelke, prekrasne dekoracije i posebno uređena kućica Djeda Mraza u parku „Petar Kočić“, kojeg će ovog vikenda zamijeniti Sveti Nikola – samo su mali dio čarolije, pripremljene za zimske praznike u našem gradu. Zabavni sadržaji priređeni su i na Trgu Krajine, gdje je postavljeno klizalište i luna-park, kojima su se najviše obradovali najmlađi sugrađani. Za ove zimske praznike grad je posebno ukrašen i u potpunosti je zablistao u duhu novogodišnjih praznika, pri čemu se vodilo računa o utrošku budžetskih sredstava, pa su tako u većini korišteni postojeći novogodišnji ukrasi, koji su za ove potrebe redizajnirani – rekli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da će tokom trajanja „Banjalučke zime“, u dane vikenda saobraćaj će biti obustavljen na dijelu glavne gradske saobraćajnice, kako bi svi posjetioci mogli nesmetano uživati u prazničnoj čaroliji.

(Srpskainfo)