BANJA LUKA, 09. jula – Koncertom “kraljice fada” Marize na tvrđavi Kastel u petak 9. jula predstoji vikend, tokom kojeg će Banjalučani imati priliku da uživaju u različitim kulturno-zabavnim aktivnostima.

Banjalučka publika u subotu 10. jula uživaće u koncertu Radeta Šerbedžije u pratnji “Zapadnog kolodvora”, kada se ujedno i zatvara “Banjaluka Fest”, koji je oduševio publiku i otvorio u našem gradu jednu potpuno novu epohu kulture.

Iste večeri, od 20 časova, pozorišnom predstavom “Ana Karenjina” u izvedbi Novosadskog pozorišta završava se i Teatar fest “Petar Kočić”.

Na ljetnoj sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” nastupiće banjalučki bendovi “Prekidač” i “Mothersurfersi”.

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova “Ljeta na Vrbasu”, u nedjelju 11. jula, od 15 časova, biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna sportska manifestacija. Prethodno tog dana, sa početkom u 14 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk”.

Prema najavi iz JU „Turističke organizacije grada Banjaluke“, organizatora manifestacije, prijavljeno je više od 20 skakača iz Banjaluke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

U nedjelju mještani naselja Petrićevac proslavljaju praznik Svetih apostola Petra i Pavla, a tim povodom će 11. i 12. jula biti priređena manifestacija “Petrovdanski dani Petrićevca”.

U sklopu manifestacije biće priređen bogat program, koji će početi 11. jula prazničnim bdijenjem u crkvi “Svetog Petra i Pavla” od 18 časova, nakon čega je predviđen čas posvećen najmlađim sugrađanima.

Iste večeri od 20 časova održaće se finale turnira u futsalu, a od 20.30 časova predviđeno je tradicionalno petrovdansko mašalanje, nakon čega će ispred crkve biti priređen kulturno-umjetnički program.

(Srpskainfo)

Novum
Novum
Novum
Novum