budzet

BANJA LUKA, 23. decembra – Više od 30 miliona KM iz gradskog budžeta biće dogodine uloženo u kapitalne javne projekte, s tim da bi, sveukupno, ta cifra mogla premašiti i 50 miliona KM, zajedno sa očekivanim sredstvima iz spoljnih izvora, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Planovi o tome u šta će biti uložen taj novac danas je razmotren na sastanku Partnerstva za razvoj, koji okuplja predstavnike javnog i civilnog sektora, privrede, nevladinih organizacija i obrazovanja.

Radojičić je istakao da je ovo tijelo oformljeno tokom izrade Stratergije razvoja Banje Luke.

Kroz ovaj proces, željeli smo da se kroz razgovor sa građanima nađu najoptimalnija rješenja za Strategiju razvoja. I poslije usvajanja Strategije, ovo partnerstvo je nastavilo sa djelovanjem zbog čega smo se okupili da razgovaramo o provođenju ovog dokumenta i planovima za naredni period – kazao je Radojičić.

Govoreći o projektima za 2020. godinu, Radojičić je kazao da je planirana gradnja dva nova mosta na Vrbasu, niza saobraćajnica, tri kružne raskrsnice, više novih vrtića i društvenih domova, kao i kapitalni projekti iz oblasti vodosnabdijevanja.

 (Banjaluka.net)