20200225082851_585595

Broj oboljelih od virusa korona na globalnom nivou je prešao 80.000, a 2.698 osoba je umrlo od bolesti izazvane ovim virusom.

 Kada je riječ o evropskim državama, najveća kriza je u Italiji gdje je potvrđeno da je i sedmi pacijent umro od virusa korona.

Kako piše “CNN”, u Italiji je zabilježeno više od 220 zaraženih, a nekoliko gradova posebno na sjeveru ove države je pod blokadom gdje su otkazani i svi javni događaji.

Takođe Južna Koreja je potvrdila da je osam pacijenata umrlo od ovog virusa, a posljednja žrtva je 67-godišnji pacijent koji je preminuo u bolnici u gradu Daego gdje mu je i identifikovan virus 20. februara. U ovoj državi je zaraženo više od 890 osoba.

U Vijetnamu su se svih 16 pacijenata zaraženih virusom korona oporavili uključujući i tromjesečnu bebu, potvrdilo je to Ministarstvo zdravstva. Jedan pacijent se još nalazi u bolnici na posmatranju, dok su svi ostali otpušteni.

Više od 1.200 testiranih osoba je bilo negativno na virus korona otkad je kriza započela i nije zabilježen nijedan novi slučaj virusa korona otkako je posljednji 16. pacijent identifikovan 13. februara.

Takođe, kako bi suzbio širenje virusa korona, Vijetnam je cjelokupnu društvenu zajednicu stavio pod izolaciju.

Lokalne vlasti su zatvorile područje Son Loi u provinciji Vinh Puc udaljenoj 40 km od jugozapadnog glavnog grada Hanoi gdje je zaraženo 10.000 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila kako je još rano da se govori o pandemiji virusa korona, međutim, naglasili su da je potrebno da sve države budu u pripravnosti.

(Nezavisne)