BANJA LUKA, 13. aprila – Republički štab za vanredne situacije produžio je do 27. aprila mjere koje su donesene radi prevencije širenja virusa korona, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Višković je istakao da je situacija u vezi sa virusom korona stabilna, te da je Srpska na vrijeme uvela mjere koje su stručnjaci preporučili.

– Prema sadašnjim analizama, epidemiološka situacija u Srpskoj je stabilna, zaraza nema eksponencijalni rast i time možemo biti zadovoljni – rekao je Višković, koji je i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je istakao da se oko 10. maja može očekivati da će Štab donijeti fleksibilnije odluke, ukoliko ne bude pogoršanja epidemiološke situacije.

On je rekao da su na današnjoj sjednici Štaba donesena i dva nova zaključka. Јedan se odnosi na interventnu nabavku 10.000 litara sedamdesetpostotnog alkohola, koji je potreban za dezinfekciju koju provodi tim iz Ruske Federacije

– Isto tako, izmijenili smo zaključak o postupanju s licima smještenim u karantinima u jedinicima lokalne samouprave. Ukoliko bude ustanovljeno da neko od lica u karantinu ima pozitivan nalaz, sva lica koja su boravila u tom karantinu biće testirana – rekao je on.

Višković je zahvalio građanima zbog poštovanja donesenih mjera koje su usmjerene ka zaštiti zdravlja svih.

(RTRS)