trninic

BANJA LUKA, 24. decembra – Iz kabineta premijera Republike Srpske Radovana Viškovića upućena je inicijativa predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću za smjenu ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića.

U kabinetu predsjednika Vlade Srni je rečeno da je inicijativa upućena u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Smjena ministra Trninića rezultat je odluke DNS-a, čiji je on kadar, naveli su u kabinetu premijera Srpske.

Trninić: Očigledno sam dio paketa

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je za Srpskainfo da će danas da bude smijenjen s pozicije ministra.

– Ne radi se o mojoj ostavci. Premijer me je obavijestio da ću da budem smijenjen, nije to nikakva spekulacija. Kao što znate, Marko Pavić i Dragutin Rodić su podnijeli ostavke na pozicije u DNS, a ja sam očigledno dio tog paketa – rekao nam je Trninić.

Kako Srpskainfo nezvanično sazanje odluka od smjeni donijeta je još sinoć. Na njegovo mjesto trebalo bi da dođe Đorđe Popović iz Ugljevika, koji je takođe član DNS.

Prema našim izvorima, do kraja godine bi trebalo da bude smijenjena i ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, takođe kadar Marka Pavića.

Banjac: Odredićemo novog kandidata

Potpredsjednik DNS Darko Banjac potvrdio je Srni da je smijenjen ministar sabraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji je na tu poziciju imenovan kao kadar DNS.

– Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković razriješio je dužnosti Trninića, a organi DNS će donijeti odluku ko će biti novi ministar – istakao je Banjac.

On je rekao da nema informaciju da li će eventualno biti smijenjen i drugi ministar DNS u Vladi Srpske Lejla Rešić, koja je na čelu resora za upravu i lokalnu samoupravu.

Komentarišući ostavku Marka Pavića na funkciju predsjednika DNS, Banjac je istakao da je Pavić 16 godina bio na čelu ove stranke, koju je doveo do vrhunca moći i osvojenih 100.000 glasova na posljednjim izborima.

– Zahvaljujući Paviću, DNS je ostvario najbolje rezultate i svi smo mu zahvalni što nas je izveo na put uspjeha i demokratije. Pavić će uvijek biti dio DNS i neko kome ćemo se obratiti za savjet jer ima veliko iskustvo koje se ne može ni sa čim zamijeniti – rekao je Banjac.

(Srna, Srpskainfo)