BANJALUKA, 5. februara – Iskusni vezni fudbaler Borca Vladan Grujić vjeruje da ekipa u nastavku sezone može izboriti plasman na jedno od prva tri mjesta, koje garantuje izlazak u Evropu.

– Iako smo u zimskom prelaznom roku ostali bez dvojice ubojitih napadača, Joce Stokića i Ognjena Đelmića, očekujem da u nastavku sezone možemo izboriti plasman na međunarodnu scenu. Svjestan sam da će biti veoma teško, ali se nećemo predavati dok god ima šanse. Evropska scena je naš primarni cilj. Šteta što smo uspjeli da u posljednja četiri kola izgubimo lidersku poziciju i sa prvog padnemo čak na peto mjesto. Međutim, siguran sam da još ništa nije izgubljeno – naglasio je Grujić, koji se sa ostatkom ekipe nalazi na pripremama u Opatiji.

Iskusni vezista Banjalučana zadovoljan je uslovima na Hrvatskom primorju, objavio je Glas Srpske.

– Smještaj je izuzetno dobar, nije daleko ni teren na kojem treniramo, imamo na raspolaganju sve prateće sadržaje u hotelu, tako da moramo biti zadovoljni. I vrijeme nam prilično ide na ruku, pa vjerujem da ćemo uspjeti da ostvarimo sve zacrtano za ovu fazu priprema – nastavio je Grujić.

Prvi kontrolni meč na pripremama Banjalučani će imati danas, kada će u 11.30 časova snage odmjeriti sa Pomorcem iz Kostrene.

– Riječ je o timu koji se takmiči u Drugoj ligi Hrvatske. Biće to idealna prilika za sve nas, ali i trenera Dragana Jovića, da vidimo šta smo sve uspjeli da uradimo u dosadašnjem dijelu priprema – dodao je Grujić.

Handžić

Nekadašnji igrač Rudar Prijedora Haris Handžić, koji je na početku sezone prešao o redove švajcarskog drugoligaša Vaduca, mogao bi u nastavku sezone da pojača redove Borca.

Handžić je nezadovoljan minutažom u ovom klubu iz Lihtenštajna i tražio je raskid ugovora. U dosadašnjoj karijeri ovaj igrač, koji je ponikao u Sarajevu, nosio je i dres mostarskog Veleža i poljskog Leha iz Poznanja.