BANJALUKA, 21. juna – Protiv Milivoja Glišića (67) iz Laktaša, vlasnika i direktora Fudbalskog kluba “Džaja” iz Banjaluke, policija je podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je sa žiro računa kluba zloupotrebom službenog položaja na svoje ime prebacio 197.000 maraka.

Iz CJB Banjaluka saopšteno je, uz navođenje inicijala, da je Glišić osumnjičen ne samo za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, već i za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

“Osumnjičen je da je u aprilu 2011. godine, u svojstvu odgovornog lica fudbalskog kluba iz Banjaluke, isplatio 197.000 KM sa žiro računa kluba na svoje ime, na ime povrata pozajmice koju je primio na osnovu falsifikovanog ugovora. Time je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 197.000 KM”, saopštili su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o novcu koji je grad Banjaluka isplatio FK “Džaja” na osnovu dugova koje je banjalučki Fudbalski klub “Borac” imao prema “Džaji”, objavile su Nezavisne novine.

Sa druge strane, Glišić nam je rekao da su ga iz policije zvali na informativni razgovor, te da je inspektorima rekao da je riječ o namještaljci.

“Protiv mene u posljednje vrijeme su podnesene četiri krivične prijave, zato što ja svoj novac tražim od ‘Borca'”, tvrdi Glišić.

On dodaje da će izdržati, te da će uskoro i on reći ko na njega vrši pritisak i zbog čega.

Inače, CJB Banjaluka u svom saopštenju navodi da je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu podnesen još jedan izvještaj, a kako saznajemo, riječ je o izvještaju protiv Milorada Manića (55), direktora firme “Tigar trejd” iz Banjaluke. On je osumnjičen da je preduzeće oštetio za oko 130.000 maraka.

“On je kao direktor izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, jer je iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svog ovlaštenja i bez saglasnosti Skupštine društva zaključio ugovor o jemstvu, odluke o sponzorstvu, i odluku o pozajmici, te je na taj način oštetio preduzeće za 129.490 KM”, navode iz policije.