vodovod

BANJA LUKA, 28. avgusta – Vodovod” a.d. Banja Luka je u ponedjeljak, 26. avgusta 2019. godine organizovao rafting spust na Vrbasu kao nagradu za učenike Poljoprivredne škole. Naime, grupa učenika ove škole, predvođena profesoricom Tihanom Mirković, osvojila je drugo mjesto na poster prezentaciji koja je održana u okviru obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana voda.

Spust, od Rekavica do Karanovca u dužini od 9 kilometara, vodili su iskusni licencirani skiperi, članovi Međunarodne rafting federacije, trudeći se da ova rafting avantura svima ostane u lijepom sjećanju kao izuzetno ugodno iskustvo. Nakon spuštanja bio je organizovan ručak i druženje svih učesnika u Rafting centru “Kanjon”.

vodovod 3

Provodeći različite aktivnosti “Vodovod” Banja Luka godinama već djeluje u pravcu uređenja i čišćenja rijeke Vrbas, našeg osvonog izvorišta. Cilj ovih naših aktivnosti je jačanje svijesti naših sugrađana da nam je čuvanje i zaštita životne sredine, a posebno vode, trajna potreba i obaveza. Poseban oslonac u ovim akcijama su nam djeca, omladina, ekološke i sportske organizacije čija je sadašnjost i budućnost vezana za Vrbas.