vozac

BANJA LUKA, 14. februara – Protiv Bojana Sladojevića (39) biće podnesen podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je duže vrijeme proganjao ženu u Banjaluci, ucjenjivao je i oštetio njen automobil, saznaje Srpskainfo.

U policiji su potvrdili da se on sumnjiči za krivična djela proganjanje, neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Prema saznanjima Srpskainfo, Sladojević je zaposlen kao vozač u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Policijski službenici banjalučke Policijske uprave uhapsili su Sladojevića zbog osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela, a nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu.

Sladojević je uhapšen u utorak, a sumnjiči se da je od početka avgusta 2019. godine do 10. februara ove godine djevojci B.P. iz Banjaluke svakodnevno, putem mobilnog telefona i društvenih mreža, slao poruke kojima ju je ucjenjivao da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa njom, koji ona nije željela.

Iz policije je saopšteno, navodeći inicijale, da je Sladojević 20. januara ove godine u Banjaluci, na parking prostoru ispred zgrade gdje djevojka živi, oštetio njen automobil, čime joj je pričinio materialnu štetu u iznosu od 150 KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka juče je obavljen pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje on koristi i tom prilikom oduzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Riječ je o pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptopu, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i eksterni punjač.

Sladojevića je policija kaznila i krajem januara ove godine, nakon što je napravio pravi haous u saobraćaju.

On je upravljajući automobil ugrzoio tri vozila koja su se kretala na putu,  zatim izašao iz svog automobila i vređao ostale učeniske u saobraćaju i predstavio se kao službeni vozač ministra unutrašnjih poslova i rekao da se ministar nalazi u njegovom vozilu, zbog čega ga treba propustiti.

(Srpskainfo)