BANJA LUKA, 13. septembra – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se nesmetano, izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi, a u kanjonu Tijesno dolaziće do povremene obustave saobraćaja zbog održavanja penjačkog festivala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povremene obustave zbog penjačkog festivala u kanjonu Tijesno, u blizini rafting slalom staze, aktuelne su do 18. septembra na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u periodu od 11.00 do 11.45 časova.

Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativni putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima “Kalovita brda” (Ljubogošta-Pale), Čeljigovići (Lapišnica-LJubogošta) i Ugar (Crna Rijeka-entitetska granica).

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entiteskoj granici, i Jezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od sedam do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci i na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac (Ulica Ravnogorska). Tokom radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i deset minuta propuštanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Federaciji BiH (FBiH) radise na auto-putu Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do šest časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20.00 do pet časova kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-LJubuški i Hutovo-Stolac.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica privremeno su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

(Srpsakinfo)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime