BANJA LUKA, 11. novembra – „Jedino što smo promijenili je sve“ slogan je sa kojom je Apple predstavio nove telefone iPhone 6s i iPhone 6s Plus.

Ubrzo nakon predstavljanja u Americi, najpoznatiji pametni telefoni na svijetu stigli su kod nas zahvaljujući kompaniji Blicnet, jedinom telekom operateru koji je oficijelni distributer iPhone telefona za tržište BiH.

 

iPhone 6s i 6s Plus kod ovog operatera možete kupiti po odličnoj cijeni uz uslugu Blicnet mobilne telefonije po cijeni  već od 299 KM za iPhone 6s i 449 KM za iPhone 6s Plus. Telefoni su dostupni i u slobodnoj prodaji po cijenama 1.499 i 1.699 KM. Cijene su sa uključenim PDV-om.

 

Novi uređaji opravdali su očekivanja i pokazali da kompanija Apple ponovo ima smartfon vrhunskog dizajna i funkcionalnosti. Unapređeno je gotovo sve. Novi iOS 9 operativni sistem sada predstavlja najnapredniji i najsigurniji mobilni operativni sistem na svijetu. Retina HD ekran je napravljen od najsnažnijeg i najotpornijeg stakla ikad upotrebljenog u nekom smartfonu. A nova 3D touch tehnologija pruža bolju interakciju sa ekranom jer prepoznaje jačinu dodira pa brže i jednostavnije  komunicirate sa svojim sadržajima.

 

I najpopularnija kamera na svijetu ponovo je usavršena. iSight kamera sa 12 megapiksela pruža nevjerovatno jasnu fotografiju, a nova revolucionarna funkcija Live Photos donosi jedan potpuno nov pristup fotografiji. Ova neobična funkcija, karakteristična samo za nove modele, omogućava fotografisanje  trenutaka prije i poslije odabrane foto-sekvence. Kompanija iz Silicijumske doline nije zaboravila ni ljubitelje selfija pa su i prednjoj HD Face Time kameri dodali Retina blic i višestruko povećali rezoluciju.

 

Video materijale snimate u vrhunskoj 4K rezoluciji,  a stiglo je i osvježenje u boji tijela telefona. Pored silver, gold i space gray, u ponudi je i nova atraktivna rose gold boja.

 

Sve informacije o iPhone telefonima možete dobiti u prodajnim mjestima Blicneta ili na www.blic.net