BANJA LUKA, 20. aprila – Na platou ispred “Krajiške kuće”, u četvrtak, 22. aprila, biće održana izložba poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija, ručnih radova i rukotvorina pod nazivom “Plodovi i darovi grada Banjaluke – 2021. godina“.

Ovu manifestaciju organizuje Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, u svrhu predstavljanja i promocije poljoprivrednih proizvođača i malih preduzetnika sa područja grada Banjaluke, buđenja svijesti kod lokalnog stanovništva o značaju korištenja domaćih proizvoda, kao i poslovnog povezivanja širenja informacija i znanja, učvršćivanja starih i uspostavljanja novih poslovnih veza.

Kako su najavili iz Centra, u periodu od 12 do 17 časova, na 13 štandova biće izloženi i predstavljeni domaći autentični poljoprivredni proizvodi i ručni radovi, a posjetioci će imati priliku da probaju i kupe svoje omiljene proizvode i rukotvorine po sniženim sajamskim cijenama.

– Na ovaj način, domaći poljoprivredni proizvođači i mali proizvođači rukotvorina će dati svoj doprinos obilježavanju Dana grada Banjaluke – naglasili su iz Centra.

Dodali su da je predviđeno da budu dodijeljene dvije nagrade – za najljepše uređen štand i za najbolju prezentaciju ponude štanda.

(Srpskainfo)