pucnjava

BANJA LUKA, 02. januara – Policija je sinoć nakon prave drame na ulicama Banjaluke uhapsila Slobodana Račića (26).

Za 10 minuta Banjalučanin je uspio da na noge digne cijelu policiju, te da čak policajci pucaju za njim dok je bježao patroli.

Sve je počelo oko 22.30 kada je  patrola u banjalučkom naselju Srpski Milanovac zaustavila “opel korsu” kojom je upravljao dvadesetšetogodišnji Račić.

policija 1

– Nakon zaustavljanja vozača urađeno je alkotestiranje. Utvrđeno je da je Račić upravljao automobilom sa 2,2 promila alkohola u krvi – objasnio je izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon toga, policajci Bojan Marić i Marko Crnomarković su nesavjesnom vozaču saopštili da je uhapšen, da uzme svoje stvari iz “opel korse”, te pođe sa njima u stanicu.

Račić tada odlazi do svog automobila, no umjesto da donese stvari, Slobodan je upalio svoje auto, nakon čega nastaje prava drama.

– Račić je sjeo u svoj automobil i upalio ga sa namjerom da pobjegne. Policajci Marić i Crnomarković su ga pokušali spriječiti u tome, ali je tada došlo do napada i povređivanja jednog od policajca – objasnio je izvor Srpskainfo.

U trenutku kada je pokušao pobjeći, mladić je vratima udario policajca Marića u lijevu stranu, nanijevši mu povrede.

U tom trenutku Marić je kako bi spriječio bjekstvo vozača, izvadio službeni pištolj i pucao prema “opel korsi” kojom je bježao Račić u pravcu Prijedorske petlje, odnosno Tržnog centra “Fis”.

 

Izvor Sprskainfo iz Policijske uprave Banjaluka otkrio je da je jedan hitac pogodio lijevu felugu “opel korse” nakon čega je Račić ipak uspio pobjeći.

Ubrzo su alarmirane sve policijske patrole na području Banjaluke koje su krenule u potjeru za bjeguncem.

Drama je okončana oko 22.40 kada je Račić pronađen u banjalučkom naselju Derviši kako pješke hoda ulicom.

Nakon hapšenja policajcima je priznao da je auto sakrio par ulica dalje gdje je i pronađeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Račić je od ranije poznat policiji kao osoba u sukobu sa zakonom. Navodno je 30. decembra izašao sa odsluženja zatvorske kazne.

Od novčane kazne do zatvora

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za napad na policiju može se izreći kazna od one novčane do maksimalno pet godina zatvora.

Na visinu kazne utiču otežavajuće okolnosti pa je tako najstroža kazna propisana u slučaju nanošenja telesnih povreda policajcu ili mu je prijećeno oružjem.

(Srpskainfo)