nastava

Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa pedagoškim zavodom i RTRS od utorka počinje sa emitovanjem instruktivne nastave za učenike Osnovnih škola iz Republike Srpske, saopšteno je nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske.

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da će se nastava emitovati od devet do 12 sati na RTRS-u, a da svi koji ne uspiju pogledti nastavu u tom terminu imaće sve snimljene emisije na portalu rtrs.tv.

U Republici srpskoj je prekinuta nastava u školama i na fakultetima zbog epidemiloške situacije u vezi sa virusom korna.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će od utorka, 17. marta, početi emitovanje školskog programa za učenike osnovih škola.

Trivićeva je navela da će program instruktivne nastave podrazumjevati davanje osnovnih instrukcija i gradiva koje učenici treba da prelaze prema nastavom planu i programu koji je definisan u Republičkom pedagoškom zavodu.

“Sve se sprovodi s ciljem da bi naši učenici mogli da savladavaju gradiva iz razloga što znamo da je ona obustavljena u Republici Srpskoj i u osnovnim i srednjim školama”, rekla je Trivićeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Ona je istakla da će putem javnog servisa obavijestiti tačne terimne koji predmeta će biti u emitovanju, a oni koji ne uspiju da budu pored malih ekrana moći će da isprate na zvaničnoj veb-stranici RTRS-a.

(Nezavisne)