BANJA LUKA, 29. aprila – Tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika pravna lica i preduzetnici će raditi prema izmijenjenom radnom vremenu a biće organizovano i dežurstvo matičara, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naveli su da 1. maja od sedam do 13 časova, mogu raditi prodajni objekti samostalnih preduzetnika, koji se bave trgovinom na malo mesom, ribom i cvijećem.

– Osim njih toga dana mogu da rade 24 sata preduzetnici koji se bave proizvodnjom hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača te prodajom istih, „dragstori“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama. Od osam do 21 čas mogu raditi trgovine na malo pogrebnom opremom – precizirali su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je u nedjelju 2. maja dozvoljen rad od 00.00 do 24.00 časa pravnim licima i preduzetnici koji se bave proizvodnjom hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, te prodajom istih, „dragstora“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama a od osam do 21 čas mogu raditi trgovine na malo pogrebnom opremom.

– U ponedjeljak 3. maja od osam do 16 časova mogu da rade svi subjekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada, od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji se bave proizvodnjom hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodajom istih, „dragstora“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama, a od osam do 21 čas mogu raditi trgovine na malo pogrebnom opremom – objasnili su u Gradskoj upravi uz napomenu da trgovački centri mogu raditi od osam do 22 časa.

Naveli su da će ugostiteljski objekti raditi u skladu sa važećom Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije dok će za vrijeme prvomajskih praznika, raditi dežurna apoteka „Prvi maj“.

– Gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika voziće putnike po prazničnom režimu odnosno isto kao i nedjeljom – precizirali su u Gradskoj upravi.

Gradska uprava ne radi 30. aprila i 3. maja

Gradska uprava Banjaluka neće raditi u petak 30. aprila i ponedjeljak 3. maja. Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da će za eventualne hitne slučajeve smrti lica čija je tijela potrebno hitno prevesti van teritorije BiH, biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara 30. aprila i 3. maja. -Matičari se mogu kontaktirati 30. aprila i 3.maja od osam do 13 časova na broj 066 938 836 – naveli su iz ovog Odjeljenja.

(Srpskainfo)