njemacka-policija

Ono što se ovog vikenda dešavalo u Bavarskoj zaslužuje da se nađe u rubrici “vjerovali ili ne”. U subotu 1. februara oko 22.40 policija Zigsdorfa je na auto-putu A8 prema Salcburgu, u blizini Bergena, zaustavila “pasat” slovenačkih registarskih tablica, piše Traunsteiner Tagblatt.

Za volanom je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo u svoju domovinu.

Budući da je muškarac mirisao na alkohol bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da državljanin BiH ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj zabavi u noći sa petka na subotu.

Na mjestu zaustavljanja državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 evra i jednomjesečnom zabranom vožnje u Njemačkoj. Naravno, zabranjeno mu je da nastavi vožnju tako što je policija oduzela ključeve “pas”ata.

Službenici iste patrole policije Zigsdorfa na auto-putu bili su zaprepašteni kada su nepuna dva sata kasnije, malo iza ponoći 2. februara, primijetili isti “pasat” u vožnji na čvoru auto-puta Zigsdorf!?

Za volanom je bio ponovo 32-godišnji državljanin koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH! Vjerovali ili ne, ponovo je bio pijan, doduše ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi!

Za drugo krivično djelo morao je platiti 1.000 evra, a sada ga očekuje i 4-mjesečna zabrana vožnje, prenosi Radio Sarajevo.

(Srpskainfo)