pregled

BANJA LUKA, 29. septembra – Besplatni preventivni pregledi za građane Banjaluke, počinje sljedeće nedjelje, 6.oktobra u ambulanti porodične medicine u Motikama.

Pregledi su potpuni besplatni i u narednom periodu obuhvatiće stanovništvo od 18 do 70 godina starosti u svakoj od 57 mjesnih zajednica na području grada.

Najavio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas u Parku “Mladen Stojanović”, prisustvovao obilježavanju Svjetskog dana srca.

– Akcija se fokusira se na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja, te nekoliko preventivnih – rekao je Radojičić i pozvao sugrađane da se odazovu akciji, jer su svi pregledi besplatni.

Ova akcija pod sloganom “Za tvoje dobro”, kako je istakao, trebalo bi da postane redovna aktivnost koja bi obuhvatila preventivne preglede stanovništva sa većim riziko faktorima, a sve s ciljem da se smanji broj oboljenja ili fatalnih ishoda.

Kako je planirano, prvi pregledi biće obavljeni u Motikama, 6. i 7. oktobra, u Česmi 12. i 13. okotobra, a do kraja mjeseca slijedi još Šargovac, Agino selo i Bočac.

(Srpskainfo)