fasada

BANJA LUKA, 29. decembra – Grad Banjaluka će dogodine izdvojiti 300.000 KM za „utopljavanje“ i sanaciju fasada na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika.

– Sredstva će biti, kao i do sada, raspoređena putem javnog poziva. Inače, projekat obnove fasada podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada, nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata – rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Ovo je, ujedno, projekat gdje su zajednice etažnih vlasnika partneri sa Gradom kako bi se zajedničkim ulaganjem došlo do ljepšeg izgleda grada i postigao veći stepen energetske efikasnosti.

U okviru ovogodišnjeg projekta obnove fasada na području grada, gradske vlasti sufinansiraće radove na sanaciji fasada na šest stambenih zgrada. Trenutno, u toku je ponovljeni postupak javne nabavke za izbor izvođača ovog posla.

Riječ je o stambenim objektima u ulicama: Braće Pantića broj 7, Jug Bogdana br. 4, Knežopoljska br. 1, Skendera Kulenovića br. 14. i 16, Vaclava Havlika Vene br. 4 i Duška Koščice br. 1.

(Srpskainfo)