BANJALUKA, 20. februara – Besplatna i anonimna savetodavna linija za decu “Plavi telefon”, koju je pokrenulo Udruženje građana “Nova generacija”, juče je proslavila tačno godinu dana rada. Za to vrijeme “Plavi telefon” zazvonio je ukupno 600 puta, 355 poziva je servisirano, dok je bilo čak 256 propuštenih poziva, odnosno poziva van radnog vremena.

Predsjednica ovog udruženja Maša Mirković kaže da je ponosna što je “Nova generacija” jedina organizacija u zemlji koja pruža ovakvu vrstu servisa za djecu, ali naglašava da je broj od 600 dječjih poziva zabrinjavajući.

“Svi ovi pozivi nam ponovo potvrđuju da je nasilje nad djecom prisutno oko nas u velikoj mjeri i da je neophodno da se o tome priča i da se paralelno radi na suzbijanju nasilja i podršci deci u tim situacijama. Upravo to nam ukazuje na važnost postojanja ovakve vrste usluge namijenjene djeci”, kaže Mirkovićeva za Press RS.

Za proteklih godinu dana “Plavi telefon” u podjednakoj meri zvali su i odrasli i djeca.

“Prema podacima dostupnim iz analize, utvrđeno je da se trećina poziva odnosila na konkretan problem koji su pozivaoci imali i na zajedničko usmjerenje kako bi se došlo do potencijalnog rješenja problema. U ove pozive ubrajamo i pozive prijave nasilja, kojih je bilo kako od strane odraslih, tako i od strane djece. Analiza takođe upućuje na određeni broj slučajeva seksualne eksploatacije, fizičkog i psihičkog, te vršnjačkog nasilja. Sve vrsta poziva imaju svoju važnost, jer pokazuje da sve veći broj djece prepoznaje liniju i da će, kao što se više puta dogodilo, ponovo nazvati ako i kada budu imali problem. Pozivaoci su zvali i da se informišu u vezi sa različitim procedurama, radom telefona, određenih institucija i udruženja, kao i da bi dobili informaciju o tome kome da se obrate oko problema koji imaju”, dodaje Mirkovićeva.

U udruženju “Nova generacija” ističu da je “Plavi telefon” prvenstveno linija namijenjena za podršku djeci koja su žrtve i svjedoci nasilja, ali je linija i koja je otvorena za probleme koje djeca imaju, a koji se ne tiču nasilja.

“Plavi telefon” će od marta mjeseca produžiti radno vrijeme za dva sata, te će raditi od 10 do 16 časova svakim radnim danom, a planira se i uvođenje savjetovanja putem i-mejla. Trenutno je linija otvorena od 11 do 15 časova, a broj je 080 05 03 05.