zgrada

BANJA LUKA, 06. oktobra – Sanacija oronulih fasada na šest stambenih zgrada trebalo bi da počne uskoro, u okviru projekta vrijednog oko 220.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovih dana raspisan je tender za izbor izvođača ovog posla, a radove će zajedno finansirati Grad i zajednice etažnih vlasnika koje su izabrane putem javnog poziva.

Ovogodišnjim projektom sanacije fasada i, ujedno, „utopljavanja“ zgrada obuhvaćene su zajednice etažnih vlasnika: Braće Pantića 7, Jug Bogdana 4, Knežopoljska 1, Skendera Kulenovića 14. i 16, Vaclava Havlika Vene 4 i Duška Koščice 1.

Grad će za sanaciju ovih fasada izdvojiti ukupno oko 120.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, osim na uređenju vanjskog izgleda zgrada, projekat obnove fasada podrazumijeva i poboljšanje toplotne izolacije objekata.

Zajedničkom investicijom stanara i Grada, prošle godine obnovljene su fasade na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, Aleji Svetog Save 4, 8 i 12, u Ulici Vojvode Radomira Putnika 1 i u Ulici kralja Petra II Karađorđevića.

(Srpskainfo)