TREBINJE, 15. MART – Maloljetno lice iz Bileće sinoć je lišeno slobode, jer je počinio krivično djelo terorizam u pokušaju.

Kako saznaje ATV,  maloljetnik je putem društvene mreže TikTok, najavljivao i prijetio da će u jednoj srednjoj školi u Trebinju napraviti pokolj.

To su, putem jedne Vajber grupe saznali roditelji, koji danas nisu poslali svoju djecu u škole.

foto: ATV

Ljudi, ***** je sada zvao neki tip iz policije i rekao da se organizuje teroristički napad na škole i vrtiće u Trebinju, da su presreli neke poruke”, “Strašno”, “Neće da dižu medijsku dramu”, “Danas je bilo policije oko škola, sutra je pojačano”, “Dobro veče svima, htjela bih da upozorim djecu i roditelje ako neko ne zna, presretene su poruke da je planiran teroristički napad na škole i vrtiće u Trebinju i da sutra ne idete u školu. Ovo je informacija iz policije“, glasili su neki od komentara.

PU Trebinje

Policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu na području grada Trebinja, rekao je načelnik PU Trebinje.

– Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo – rekao je Laketa.

Laketa je naglasio da je maloljetnik uhapšen sinoć u 19 časova.

Izvor: ATV