sjekira

Četrdesetdevetogodišnji muškarac uhapšen je u Zadru jer je prije sedam dana u porodičnoj kući na ostrvu Ugljanu došao do ulaznih vrata kuće koja su bila zaključana i nasilno ih otvorio pomoću sjekire te ušao u kuću i uz prijetnje fizički napao muškarca.

 Sumnja da je u dnevnom boravku kuće sjekirom udarao po televizoru, muzičkoj liniji i stolu te se potom udaljio, a opisano postupanje je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i ugroženosti, pišu hrvatski mediji.

Takođe, sumnja se da je nakon prethodno opisanog krivičnog djela, u popodnevnim časovima ponovo došao u kuću oštećenog gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički ju napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće.

“Istražnom sudiji Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenog zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od uticaja na svjedoke, što je istražni sudija prihvatio i osumnjičenom odredio istražni zatvor”, istakli su iz zadarskog DORH-a.

Navodno je riječ o ljubavnom trouglu, piše Večernji list.

(Nezavisne)