fontana 1

BANJA LUKA, 30. jula – Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je završena rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

Ovih dana okončana je obnova bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema njihovim podacima, kamene ploče su zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje.

-Radi se o štampanom betonu, koji je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – istakli su iz odjeljenja.

fontana 2

Tokom sanacije fontane, zamijenjene su i vodovodne instalacije koje su bile u veoma lošem stanju.

– Za razliku od ranijeg tehničkog rješenja, nove instalacije su smještene ispod površine dna bazena, izvedene od inoksa i plastike, koji su i predviđeni za ovakvu vrstu objekata – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

S obzirom  na to da su u prethodnom periodu prolaznici koristili zid fontane za sjedenje i odmor, sada su postavljene i drvene klupe na zid, kako bi boravak građana bio ugodniji.

Sredstva za ove radove su izdvojena iz gradskog budžeta, a radove je izvelo SP „Zanatstvo beton – D“ iz Banjaluke.

(Srpskainfo)