BANJALUKA, 29. maja – Sedamnaestogodišnji D.K., učenik drugog razreda banjalučke Tehnološke škole, verbalno je napao svog razrednika Zorana Gazibarića, rekavši mu da će baciti bombu zbog jedinice koju je trebalo da mu ovaj profesor zaključi.

Nakon svega, kada je ovog srednjoškolca pokušao smiriti školski policajac, maloljetnik je ustvrdio da će se ubiti skokom s mosta!

Sve je, kako saznajemo, počelo u utorak nešto prije 14 časova, a učenik je bijes iskazao jer je iz predmeta digitalna fotografija, koji Gazibarić predaje, trebalo da mu bude zaključena jedinica.

Iako u školi smiruju situaciju i tvrde da incident nije bio velikih razmjera, iz policije nedvosmisleno, u zvaničnom saopštenju, potvrđuju da je srednjoškolac “prijetio profesorima da će baciti bombu i iste prorijediti”.

Prema saznanjima “Nezavisnih”, riječ je o učeniku koji ima određene psihičke smetnje, zbog čega su u školi već duže vrijeme prema njemu pažljivo postupali. Međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da će na kraju doći do ovakvog incidenta.

“On je bio ljut jer je profesor, koji mu je i razrednik, trebalo da mu zaključi jedinicu iz svog predmeta digitalna fotografija. Razrednik je postupio krajnje profesionalno, pokušao je da ga smiri, ali je sve bilo na granici toga da D.K. fizički napadne profesora”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”, upućen u detalje incidenta.

Nakon svega, kako saznajemo iz policijskih izvora, školski policajac je intervenisao i maloljetnik je tada zaprijetio da će se ubiti, te je, zbog bojazni da će tu prijetnju ostvariti, priveden, a zatim sproveden u Centar za mentalno zdravlje Banjaluka.

Ipak, juče smo, kada smo došli u školu, u školskom dvorištu sreli tog učenika, kojeg su kolege zezale da je “novinar došao da ga intervjuiše”.

“Nemam ja šta njima da govorim”, rekao je D.K., a potom ušao u školski objekat.

Dejan Čutura, vršilac dužnosti direktora banjalučke Tehnološke škole, potvrdio nam je da se incident dogodio, ali o detaljima nije želio da govori.

“Da, ovo je težak trenutak za našu školu. Žao nam je zbog svega što se dogodilo, a u narednom periodu ćemo preduzeti određene zakonom propisane mjere”, kazao je Čutura.