BANJALUKA, 04. decembra – “Grad u gradu” pod nazivom “Zimzograd” svečano će biti otvoren 14. decembra na Trgu Krajine kako bi praznična atmosfera bila u punom sjaju s ukrašenim drvenim kućicama.

“Kućice na Trgu Krajine ćemo postavljati od 5. decembra. Naš ‘Zimzograd’ će činiti tri dijela. Jedan dio će se sastojati od 24 kućice, u kojima će se prodaviti 80 odsto domaćih proizvoda. U centralnom dijelu imaćemo veliku novogodišnju jelku, a cijeli ‘Zimzograd’ će biti ukrašen sa 10.000 svjetiljki. U zadnjem dijelu je ‘Dječja kućica'”, rekla je Milena Đekić, direktorica Agencije “Mint”.

Ona je istakla da će “Zimzograd” nakon zatvaranja pokloniti gradu veliki dječji park. Ova manifestacija trajaće od 15. decembra do 15. januara, a radno vrijeme kućica je svaki dan od 10 do 22 časa. Ovo će biti realizovano uz podršku Turističke organizacije i Administrativne službe grada, te kompanije “M:tel” i agencija “Demofest” i “Mint”.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, rekao je da je projekat značajan za grad i da su ga odmah podržali, objavile su Nezavisne novine.

“Ovo je novogodišnji grad, koji će živjeti mjesec dana i biće postavljen na Trgu Krajine. Realizacijom ovog projekta svrstavamo se u veliku porodicu evropskih gradova, koji su ovakve manifestacije započeli prije nekoliko godina”, naveo je Gavranović.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kazao je da je ovo za građane radostan dan.

“Počinjemo novu eru prazničenja i radosti za vrijeme praznika. Siguran sam da će ovo biti odličan dio turističke ponude. Zimski grad će biti mamac za turiste i pomoći će da imamo veći profit od njih”, rekao je on.

Petogodišnji ugovor

Turistička organizacija grada i agencije “Demofest” i “Mint” potpisali su ugovor i obavezali se da će “Zimzograd” postojati u narednih pet godina.

Brankica Janković, direktorica Agencije “Demofest”, izrazila je želju da “Zimzograd” uveseljava svoje građane i pruži im optimizam.