aerodrom-1

Foto: N.N.

BANJALUKA – Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Кovač posjetila je danas preduzeće Aerodrom Banjaluka u Mahovljanima gdje je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Zoranom Injcem.

Кovačeva je ovom prilikom upoznata sa aktuelnom situacijom u ovom preduzeću, te ponudi i planovima novih letova sa evropskim centrima.

Razgovarali su i o mogućnosti povezivanja Banjaluke sa Moskvom.

– To je plan na kome se trenutno radi i zbog čega je i održan današnji sastanak. Razgovarali smo i kako naći modele za iskorak ka drugim tržištima – istakla je Кovač.

V.d. direktora Zoran Injac istakao je da ovih dana aerodrom sarađuje sa predstavnicima Vlade Srpske na intenziviranju avio saobraćaja. Istakao je da ove godine Aerodrom Banjaluka očekuje da obori dosadašnje rekorde.

– U pošloj godini prevezli smo 35.000 putnika, a jedan od ciljeva je i da broj putnika koji će koristiti ovu vazdušnu luku dostigne 200.000 – istakao je Injac.

Кako je naglasio, razgovarano je i o destinacijama koje bi mogle biti atraktivne, a do kojih bi letovi mogli biti realizovani zahvaljujući dobrim dosadasnjim vezama.

– Samo na tri destinacije kompanijom Rajaner u posljednja dva mjeseca prevezeno je 20.000 putnika, a od aprila ova kompanija uvodi let za Berlin – dodao je Injac.

On je najavio od jeseni nova iznenađenja, ali nije htio otkriti destinacije.

Takođe je istakao da je prvi čarter let za Tursku preko agencije Кontiki rasprodat, što govori da naši turisti, kako je rekao, vape za ovom destinacijom.

Injac je takođe najavio da bi u narednom periodu sa tom agencijom mogao bi biti potpisan memorandum kojim bi se pospješila saradnja, pa bi se već iduće godine moglo očekivati pet čarter letova.

(https://www.srpska-danas.com/2019/02/26/%D0%BAovac-injac-radi-se-na-povezivanju-banjaluke-i-moskve/)