prioritet

BANJA LUKA, 30. jula – Izgradnja i asfaltiranje puteva, postavljanje rasvjete, kanalizacija te vodovod već su godinama isti prioriteti u većini naselja.

Jovica Tomić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani, kaže da su u tom naselju dugogodišnji prioriteti rasvjeta, kanalizacija i asfaltiranje ulica.

U MZ Karanovac su rekli da imaju mnogo problema, a da su među njima loši putevi i neosvijetljene ulice.

“Nastavak izgradnje vodovoda nam je prioritet, a pored toga i izgradnja trotoara uz desnu obalu rijeke Vrbas”, rekao je Boško Vuksan, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice.

Prema riječima Zorana Savanovića, predsjednika Savjeta MZ Petrićevac, u tom naselju jedan od prioriteta je bio izgradnja ambulante, a realizacija tog projekta je u toku.

“Petrićevac je naselje sa najviše neasfaltiranih ulica, tako da nam je asfaltiranje prioritet”, kazao je Savanović.

U Mišinom Hanu je u toku rješavanje nekih problema među kojima su  vodosnabdijevanje mještana i obnova društvenog doma, koji je u lošem stanju, a čiju sanaciju očekaju do jeseni.

“Problem su i loši putevi, koji su većinom makadamski, ali i kanali koji se začepe, zbog čega se nakon padavina često dešava da voda odnese dio puta”, istakla je Dražena Ajder, predsjednica Savjeta MZ Mišin Han.

Građani smatraju da bi trebalo više pažnje posvetiti prigradskim mjesnim zajednicama. Kažu da su na vrhu liste njihovih pririoriteta  kanalizacija i rasvjeta, ali da bi voljeli imati i više dječjih igrališta.

Zdravko K. iz Priječana ističe da u tom naselju veliki problem stvaraju otpadne vode. Dodaje da je jedan od prioriteta u tom naselju i nastavak izgradnje glavne saobraćajnice.

“U Lazarevu bi trebalo biti više igrališta jer je ovo veliko naselje i ima puno djece”, smatra Ivana B., mještanka ovog naselja.

U Gradskoj upravi rekli su da im svake godine iz mjesnih zajednica stižu liste prioriteta, te da na osnovu njih prave program zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu.

(Nezavisne)