BANJALUKA, 25. januara – Porodici Fedešin iz banjalučkog naselja Lazarevo, koja brine o trinaestogodišnjoj devojčici koju su roditelji napustili i otišli u Njemačku, neophodna je pomoć dobrih ljudi kako bi preživjeli ovu zimu.

Jadranka, koja je prošle godine imala možda udar zbog kojeg joj je lijeva strana potpuno oduzeta i ne može da pomjera ruke i noge, kaže da ne zna kako će preživjeti zimu, jer nemaju novca da kupe drva, niti da obezbijede hranu za njih troje. Njen suprug Željko boluje od dijabetesa, ali ipak svakodnevno pretura po kontejnerima ne bi li im obezbijedio hranu.

“Žao mi je njega koji svakodnevno kopa po kontejnerima ne bi li mogao da nađe nešto što bi prodao i tako obezbijedio novac za hranu i moje lekove, a i sam je bolestan. Ja nakon moždanog udara nisam više sposobna ni za najjednostavnije poslove, a kada treba negdje da idem, pomažu mi suprug i djevojčica. Samo za lijekove izdvajam 100 KM mjesečno, a još imam i lijek koji košta 53 KM i koji moram da kupujem svakih 15 dana. U februaru bi trebalo da idem na liječenje u banju Mlječanicu, ali kako ću to isfinansirati dragi Bog zna. U tom svemu žao mi i ovog djeteta koje ništa nije skrivilo, a koje ispašta jer su je roditelji, inače naši rođaci, tek tako ostavili kao bebu, pa sam ja preuzela brigu o njoj iako ni za sebe nisam imala. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog djeteta, molila bih humane ljude da pomognu, novčano ili nekako drugačije, jer ja više nisam sposobna da radim, pa je sve palo na suprugova, takođe bolesna, leđa”, kroz suze priča Jadranka, objavio je Press.

Ona naglašava da se, dok je bilo zdravlja, borila za djevojčicu i odgajala je najbolje što je umjela, nije joj mogla priuštiti sve, ali ono osnovno je ipak imala. Sada je, kaže Jadranka, samo pitanje dana koliko će svi zajedno moći da izdrže u ovakvim uslovima, bolesni i bez dinara u džepu.

Svi oni koji bi željeli da pomognu porodici Fedešin i djevojčici koju odgajaju punih trinaest godina novac mogu da uplate na žiro račun Nove banke broj 555-007-81205618-67 na ime Jadranka Fedešin, a za sve dodatne informacije na raspolaganju je broj telefona 065/433-070.