hapsenje

BANJA LUKA, 28. novembra – Rade Drljača (24) je prvo pretukao nesretnog Brunu Rolda (53), a zatim ga ubio tako što mu je zabio nož u vrat, da bi prikrio tragove zločina on je zapalio leš i kuću u centru Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Ovo mučnom ubistvu prisustvovali su i osumnjičeni Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33) za koje se sumnja da su takođe tukli nesretnog čovjeka.

Zbog ovog teškog zločina njih trojica su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva, koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njih.

Podsjetimo, vatrogascima je u ponedjeljak ujutru prijavljeno da gori napuštena kuća u ulici Vase Glušca u Banjaluci. Kada su vatrogasci ugasili požar, pronašli su ugljenisano tijelo.

bl

Na početku se sumnjalo da je čovjek vjerovatno nastradao kada je naložio vatru da bi se ugrijao.

Međutim, obdukcija je pokazala da je ovde riječ ipak o ubistvu.

– Upravo rezultati obdukcije su bili ključni u ovoj istrazi. Na početku je sve izgledalo kao da je riječ o nesretnom slučaju. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da nije bilo tragova gušenja dimom, a to znači da je žrtva bila mrtva prije požara – pojasnio je za Srpskainfo izvor iz istrage.

Naš sagovornik kaže da je zatim utvrđeno da je Rold imao povrede kostiju lobanje, kao i rebara, ali da je smrtonsoni udarac bio čakijom u vrat.

(Srpskainfo)