Ove godine trebalo bi da bude završena rekonstrukcija jednog dijela ulične rasvjete u kampusu Univerziteta, kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

 20190224152654_524491
Foto: N.N.

“Ovo je jedna od molbi Univerziteta koju su uputili  gradu, a da bi bila realizovana, najprije moramo snimiti postojeće stanje ulične rasvjete u kampusu, kako bismo saznali gdje je najpotrebnije da se izvrši njena rekonstrukcija”, pojasnio je Bilčar.

Dodao je da će snimanje stanja u vezi s rasvjetom u kampusu biti obavljeno tokom marta.

“Kada završimo ovaj posao, na osnovu analize donijećemo odluku gdje je najpotrebnije da se izvrši rekonstrukcija, a ako budemo mogli, posao  s obnovom rasvjete mogli bismo završiti tokom ove godine”, rekao je Bilčar.

Istakao je da će pored komunalne opreme u kampusu biti postavljene i nove klupe.

“Postojeće klupe u kampusu su specifične i u relativno dobrom stanju. Grad će vršiti javnu nabavku klupa i imaćemo u vidu da se dodatne klupe postave i u  kampusu”, rekao je  Bilčar. Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je rekao da je samo područje kampusa prostor pod posebnom zaštitom i posebne namjene.

“Zajedničkim naporima grada i Univerziteta uložićemo određeni trud na poboljšanju stanja komunalne infrastrukture, bar kada je riječ o rasvjeti, klupama i čistoći, ali i nekim drugim stvarima”, rekao je Radojičić.

Bojana J., studentkinja iz Trebinja, kazala je da je za nju Banjaluka drugi rodni grad. Ona smatra da studentski kampus zaslužuje dodatne sadržaje.

“Studenti veliki dio dana provode na fakultetima, a pošto dolaze topliji dani od velikog značaja će nam biti klupe i rasvjeta”, kazao je student Siniša G.

(https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Kampus-dobija-novu-rasvjetu/524491)