BANJA LUKA, 03. februara – Nekadašnji igrač Borca, mladi napadač Petar Kunić u idućih nekoliko dana mogao bi ponovo da obuče “crveno-plavi” dres.

Ovo nam je potvrdio direktor Borca i član Radne grupe banjalučkog premijerligaša Stanoje Štrbac.

– Češka Dukla želi našeg nekadašnjeg igrača da ustupi na pozajmicu i vjerujem da ćemo uspjeti da se dogovorimo da u idućih šest mjeseci Petar Kunić ponovo igra na Gradskom stadionu – naglasio je Štrbac.

U subotu su se na vjernost Borcu obavezala dvojica nekadašnjih igrača bijeljinskog Radnika, ofanzivni vezni igrač Marko Basara i štoper Marko Jevtić.

– Ova ekipa nije ni nalik na onu otprije samo nekoliko dana. Ranije su nas pojačali Boban Đerić i Darko Đajić, te naš junior Stefan Savić, sada Basara i Jevtić, još ako dođe Kunić biće to druga priča. Do kraja prelaznog roka moramo angažovati još jednog golmana i ako se ukaže prilika, jednog iskusnog napadača – naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Dragan Jović.

Ekipa je juče ujutro otputovala u Opatiju na prvu fazu priprema, koja će trajati do 10. februara, objavio je Glas Srpske.

– Najvažnije da su prve dvije sedmice priprema protekle u najboljem redu. U Opatiji ćemo nastaviti sa jakim treninzima, nadam se da će se novajlije veoma brzo uklopiti. Cilj nam je da se što prije iskristališe ekipa, koja će u nastavku sezone biti najviše na terenu. U subotu smo na igralištu sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu odigrali trijagonal u kome smo golom Fedora Predragovića pobijedili domaću Krupu sa 1:0, a identičnim rezultatom smo poraženi od Kozare. Zadovoljan sam prikazanim i siguran sam da će biti još bolje u idućim mečevima – nastavio je Jović.

Kormilar “crveno-plavih” je istakao da je jedan od ciljeva da do kraja priprema bude odigran što veći broj kontrolnih utakmica u kojima bi se ekipa što više uigrala.

– Već u srijedu, 5. februara, u Kostreni, igramo sa hrvatskim drugoligašem Pomorcem. Do 10. februara trebalo bi da odigramo bar još dva susreta, a rivali će najvjerovatnije biti Rijeka i Orijent. O terminima ćemo se dogovoriti za dan-dva. Povratak za Banjaluku je planiran 10. februara. Druga faza rada u Opatiji je od 14. februara i tada ćemo ostati osam dana – dodao je Jović.

Putnici

U ekspediciji Borca, koja je otputovala za Opatiju, bilo je 30 putnika. Na put su otišla 24 igrača: Asmir Avdukić, Mladen Ilić, Aleksandar Radulović, Momir Zečević, Mladen Žižović, Fedor Predragović, Srđan Grahovac, Nebojša Runić, Siniša Dujaković, Stefan Savić, Stefan Dujaković, Boban Đerić, Aleksandar Subić, Darko Đajić, Igor Žuržinov, Draško Žarić, Vladan Grujić, Milan Šakić, Miloš Perović, Aleksandar Kondić, Nebojša Kodžoman, Marko Basara, Marko Jevtić i Dušan Komljenović, te šef stručnog štaba Dragan Jović, pomoćni trener Vinko Marinović, trener golmana Radovan Gajić, član stručnog štaba Nenad Dragojević, ljekar Miloš Mudrenović i fizioterapeut Siniša Ćebić.