BANJA LUKA, 03. februara – Projekat je namjenjen svim studentima i studenticama državnih i privatnih fakulteta u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru koji su zainteresovani za ulaganje u sebe i pokretanje vlastitog biznisa, bez obzira na fakultetsko usmjerenje.

Potrebno je da studenti pojedinačno ili kao tim prijave svoju ideju za učešće u programu “Imam ideju”, gdje će im biti pružena stručna podrška kroz praktičnu školu za poslovne ideje u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Pored toga, svi polaznici će dobiti certifikat o učešću u školi za poslovne ideje, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje. Za devet najperspektivnijih biznis planova, po tri iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, i ove godine će biti obezbjeđeno po 4.000 američkih dolara.

Rok za prijave studentskih ideja je 09.03.2014. godine, a škola preduzetništva na sva tri Univerziteta počinje u drugoj polovini 3. mjeseca. Više informacija o načinu prijavljivanja i projektu “Studentsko preduzetništvo” možete pronaći na web stranici www.imamideju.ba.