BANJALUKA, 03.  januara – Animirani 3D film “Štrumpfovi dva” najgledaniji je film u prošloj godini u banjalučkom multipleksu “Palas”.

“Dokaz da publika i dalje voli domaći film je naša druga pozicija, a to je film `Vojna akademija dva` za koju smo organizovali i veliku premijeru sa glumcima”, rekla je Srni portparol multipleksa “Palas” Marina Popović, dodajući da je ovaj film najpopularniji kod tinejdžerske publike, što pokazuje da se mladi vraćaju domaćem filmu.

Ona je navela da je treći po gledanosti u prošloj godini bio film “Svjetski rat Z”, a iza njega drugi nastavak popularne trilogije film “Hobit: Smaugova pustoš 3D”, dok je peti po gledanosti bio prvi dio “Hobit: Neočekivano putovanje 3D”.

Šesti po gledanosti je bio film “Tor: Svijet tame 3D”, a iza njega su se našli filmovi “Mamurluk 3″, “Snježno kraljevstvo”, domaći film “Falsifikator” i animirani 3D film “Grozan ja 2″.

Popovićeva je istakla da je 2013. godina donijela brojne filmske hitove i dodala da je repertoar multipleksa “Palas” bio u toku sa svjetskim premijerama.