igralista

BANJA LUKA, 13. decembra -Gradonačelnik Igor Radojičić, potpisao je danas ugovor o izgradnji dječijeg igrališta u naselju Lazarevo.

Ovo igralište, vrijedno 40.000 KM, biće finansirano sredstvima Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS, u okviru unapređenja komunalne infrastukture u lokalnim zajedniciama gdje živi izbjeglo ili raseljeno stanovništvo.

Radojičić je naglasuio da gradska administracija svake godine nastoji da kandiduje projekte prema ovom sekretarijatu, jer u Banjaluci postoji dosta izbjeglog i raseljenog stanovništva.

-Prošle godine smo, zahvaljujući saradnji sa Sekreterijatom, radili vodovod u Mišinom hanu, a danas smo potpisali ugovor koji se odnosi na novo digralište u naselju Lazarevo gdje ima dosta raseljenog stanovništva. Ovo će biti 25. igralište, izgrađeno u gradu u posljednje tri godine – istakao je Radojičić.

V.d. direktora Sekretarijata Marko Aćić, izjavio je da su danas potpisani ugovori sa načelnicima i gradonačelnicima iz Republike Srpske i da je ukupna vrijednost ugovora 720.000 KM.

-Uglavnom je riječ o projektima izgradnje komunalne infrastrukture u dijelovima opština gdje živi izbjeglo i raseljeno stanovništvo odnosno povratnici. Pored Banjaluke, danas su potpisani ugovori sa predstavnicima Prijedora, Gradiške, Zvornika, Laktaša, Modriče, Šamca, Pelagićeva, te Kotor Varoša. Iz Federacije BiH, ukupno oko 300.000 KM, sredstva će dobiti opštine Drvar, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Ključ, Sanski Most i Glamoč – rekao je Aćić.

(Srpskainfo)