BANJA LUKA, 29. juna – Zbog visokih temperatura vazduha, u parku „Mladen Stojanović“ postavljena je cisterna sa pitkom vodom kako bi bile zadovoljene potrebe sugrađana.

Kako su naveli iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, zbog izrazito visokih temperatura vazduha u posljednjim danima i najave za naredne dane, u parku „Mladen Stojanović“, postavljena je cisterna sa vodom za piće za potrebe građana.

I ovom prilikom, iz Odsjeka su pozvali građane na dodatni oprez zbog visokih temperatura, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Naime, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske i za naredne dane izdali su upozorenje na lokalno visoke temperature i tropske vrućine.

– Do četvrtka 1. jula očekuje se postepen porast dnevnih temperatura pa će biti između 30 i 36 stepeni, na jugu i severu lokalno i do 38 stepeni, osim na visokim planinama. Tokom noći ponegdje na jugu i sjeveru, temepratura se neće spustiti ispod 20 stepeni, tako da nas očekuju lokalno tropski dani i noći – navedeno je u upozorenju.

(Nezavisne)